Viser 1–60 af 100 resultater

Guide til køb af den bedste polo t-shirt

En polo t-shirt er en meget alsidig skjorte, som de fleste mænd bør eje. Den kan både bruges som en klassisk skjorte til en finere fest en varm sommerdag, men den kan også bruges som afslappet hverdagsskjorte. Der findes derfor også mange forskellige varianter af den klassiske polo t-shirt, som varierer meget i størrelse, stof og farve. Denne guide vil tage dig gennem junglen af forskellige polo t-shirts, så du kan finde den polo, der passer bedst til dig.

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse polo t-shirt?

En polo t-shirt, der sidder korrekt, kan man ikke gå helt galt i byen med. Men sidder polo t-shirten ikke korrekt, så kan det skabe et ærgerligt og trist look. Derfor er det vigtigt, at du vælger en polo t-shirt, der passer dig i størrelsen – og til lejligheden. I dette afsnit vil vi guide dig igennem, hvad du bør undersøge, før du investerer i din nye polo t-shirt.

Det er vigtigt, at du vælger en polo t-shirt, der sidder godt og tæt, men den må ikke sidde for stramt.

Ærme- og skulderbredde

Ligesom ved en hvilken som helst andet skjorte, så er det vigtigste, at din skjorte sidder korrekt ved skulderen og ved armene. Ærmerne skal gerne gå halvvejs ned til dine biceps – måske ⅔ af vejen. Derudover skal polo t-shirten passe dig i skulderne og derfor ikke sidde, hverken for løst eller for stramt.

Længden

Det er vigtigt, at du vælger en polo t-shirt, der passer dig i længden. En traditionel polo t-shirt er længere bagpå end foran, og derfor ser de også bedre ud, når den nederste del er gemt væk i dine bukser. Hvis du vælger en polo t-shirt, hvor den nederste del er beregnet til at blive gemt væk i dine bukser, så sørg for at poloen er lang nok til at nå forbi din bagdel. Hvis den nederste del ikke skal gemmes væk, så bør poloens længde nå ned til lidt under bæltelinjen – ikke længere end det.

Hvilken pasform skal min polo t-shirt have?

Selvom polo t-shirts har været på markedet i mange årtier, så er de særligt kommet tilbage i modebilledet det seneste årti. Derfor findes der også mange forskellige polo t-shirts, der alle kan noget forskelligt – alt efter din smag. I dette afsnit, vil vi guide dig gennem den magiske verden af forskellige polo t-shirts pasformer, så du kan vælge den skjorte, der passer bedst til din personlige stil.

Klassisk pasform

Den mest velkendte polo t-shirt har en klassisk pasform. Den klassiske pasform er særligt god til den almene kropstype, der ikke nødvendigvis har en sixpack og veltrænede arme. Den klassiske pasform er afslappet og har desuden en længere ryg kant, så de kan blive placeret i bukserne. Alt i alt vil den klassiske pasform klæde alle kropstyper, ligegyldigt hvilken kropstype, du har.

Slim pasform

Den slim pasform er særligt egnet til atleten eller sports typen, der er særligt stolt af sin krop. Den tætte pasform vil afsløre din krops fysisk, så hvis du er glad for at vise de guns frem, som du har arbejdet på i en længere periode, så er den slim pasform formentlig det bedste bud til dig. Men skru lige lidt ned for tætheden – den skal sidde tæt, men den skal ikke sidde for stramt, for så ser det ikke lige så stilet ud, som formentlig var meningen.

Tilpasset pasform

Den tilpassede pasform er en kombinering af den klassiske pasform og den slim pasform. Den sidder en smule løsere på kroppen end den slim polo t-shirt, men den sidder ikke lige så løst som den klassiske pasform. Denne pasform er især ideel til den almindelige kropstype, som ikke føler, at han har nogle kropsdele at skjule – men dog heller ikke er klar til at fremhæve kroppen i en slim pasform.

Er der forskel på herre og dame polo t-shirts?

Udover, at der er en forskel på størrelsen på polo t-shirt til henholdsvis mænd og kvinder, så er der naturligvis også forskel på modellerne. Kvinde polo t-shirts er ofte kortere og mere figursyede efter den ‘klassiske’ kvindekrop. Det betyder, at de er ekstra tætte ved taljen, men at der til gengæld er mere ‘løst’ stof ved brystet. Polo t-shirts til mænd er strammere ved brystet og armene og vil derfor afsløre de mere maskuline træk på menneskekroppen. Når du investerer i en ny polo t-shirt, bør du derfor være opmærksom på, at der er forskel på polo t-shirts’ pasform

Hvilket materiale skal min polo t-shirt være designet i?

Der finde som udgangspunkt seks forskellige typer polo t-shirts, der er designet i forskelligt stof. I dette afsnit vil vi guide dig gennem de seks forskellige typer, så du kan vælge den polo t-shirt, der er designet i det materiale, som du finder mest tiltalende.

Blandede materialer

Det er meget almindeligt, at en polo t-shirt er fremstillede af blandede materialer. Det er særligt polo t-shirts, der bliver brugt som uniformer i forskellige erhverv, der bliver fremstillet af syntetiske stoffer, som har en lang holdbarhed og en billigere pris. De er ikke lige så behagelige som bomulds polo t-shirts, og de er heller ikke lige så åndbare. Det er ofte de billige polo t-shirts, der er fremstillet af blandede materialer, men du kan også finde dem i midten af prisskalaen, afhængigt af kvaliteten. Hvis du har råd til en polo t-shirt af bedre kvalitet, så anbefaler vi dig at gøre det, så du kan få et mere komfortabelt og behageligt stykke stof.

Performance materialer

Nogle polo t-shirts er særligt egnede til sportslige typer. Derfor kan du også finde en del polo t-shirts, der er fremstillet i materialer, der er særligt egnede til sportslige begivenheder. Der kan være tilføjet sølv for en bedre lugt, eller UV-beskyttelse. De er oftest fremstillet af lette syntetiske stoffer, der svinger meget i kvaliteten. For den bedste kvalitet, så bør du købe en polo t-shirt i den dyrere ende, som er fabrikeret i de bedste materialer.

Polyester

Desværre er mange billige polo t-shirts designet i polyester, der har meget begrænset åndbarhed. Derfor er det ikke ideelt til sommerdagene, hvor du vil komme til at svede meget, hvis du bærer polyester. Til gengæld har polyester den fordel, at det ikke krymper eller krøller. De billige polo t-shirts er ofte designet i polyester og desværre har polyester også en tendens til at se meget billigt ud.

Silke

Silke er er let og behageligt – og så har det smukke skinnende farver. Desværre så har ren silke en tendens til at miste sin farve, når det bliver vådt eller varmt. Derfor anbefaler vi ikke, at du køber en polo t-shirt i ren silke. Silkeblandinger kan sagtens gå an, og der findes mange polo t-shirts i høj kvalitet, der er designet i en silkeblanding.

Linned

De seneste år er det blevet mere populært med polo t-shirts i linned. Det er i høj kvalitet og ser godt ud – men ønsker du en klassisk, glat polo t-shirt, så bør du kun købe poloer, der har linned i blandingen. Det skyldes, at 100 % linned har en mere ‘grov’ struktur.

Bomuld

Bomuld er, uden tvivl, den type stof, der har den bedste åndbarhed og blødhed. Vi anbefaler derfor i høj grad, at du køber en polo t-shirt i høj kvalitets bomuld. Desværre så er alt bomuld ikke ens, og det billigste bomuld har desværre ikke samme evne som bomuld i højeste kvalitet. Derudover så handler det heller ikke udelukkende om typen af stof på polo t-shirten, men også hvordan den er blevet fremstillet og strikket.

Hvilken type strik, skal min polo t-shirt være designet i?

Som udgangspunkt findes der to forskellige typer af strik, som din polo t-shirt kan blive fremstillet af: Piqué og Jersey strik. Piqué er mere fleksibelt og åndbart og er derfor ideel til polo t-shirts med et sportsligt formål. Jersey er mere tæt og ser derfor også mere formelt ud. Det føles desuden blødere og se mere elegant og fornemt ud.

Hvilket mærke polo t-shirt skal jeg købe?

Udover, at der er forskel på en polo t-shirts kvalitet, pasform og materiale, så er der naturligvis også forskel på designet og fabrikanterne af polo t-shirts. Der findes et hav af fede forskellige polo t-shirts, som alle kan noget forskelligt og har et bestemt udtryk. I dette afsnit vil vi guide dig igennem junglen af forskellige mærker, så du kan vælge den polo t-shirt, der passer bedst til din personlige stil.

Tommy Hilfiger polo

En polo t-shirt fra Tommy Hilfiger er en klassiker, som du formentlig er stødt på. Det diskrete og ikoniske logo pynter på brystet, og det silkebløde stof former sig blidt efter din krop. Du kan være sikker på, at du får en polo t-shirt i høj kvalitet, når du investerer i Tommy Hilfiger. Ofte er de designet i bomuld, så huden kan ånde frit. En Tommy Hilfiger t-shirt har ofte et mere formelt look og passer særligt godt til business typen, der gerne vil se præsentabel ud selv på varmere sommerdage.

Ralph Lauren polo

En polo t-shirt for Ralph Lauren er endnu en klassiker, der har været inde i modebilledet siden 1970’erne. De er en smule dyrere end andre polo t-shirts, men til gengæld så betaler du for meget mere end blot mærket. Kvaliteten er ekstremt høj på Ralph Lauren polo t-shirtsene, og de er for det meste designet i 100 % åndbart bomuld. Derfor kan du også finde Ralph Lauren poloerne brugt eller på tilbud, hvis du ikke ønsker at betale den fulde pris. Du kan kende Ralph Lauren poloen på det ikoniske mærke, som ofte pynter diskret ved poloens bryst. Ralph Lauren poloer er, ligesom Tommy Hilfiger poloerne, mere formelle i det, hvorfor de er særligt egnede til business typen, der skal se præsentabel ud til dagligt.

Lacoste polo

Du kan kende de fine Lacoste polo t-shirts på den ikoniske krokodille, der ofte pynter poloen ved brystet. De er oftest designet i høj kvalitets bomuld, og derfor er prisen også en smule dyrere end normalt. Du kan bruge en polo t-shirt fra Lacoste til sport eller til mere formelle dage, men en lacoste polo t-shirt har et mere sportsligt udtryk end de forrigt beskrevede polo t-shirts.

Hugo Boss polo

Endnu en klassisk fabrikant af polo t-shirts af Hugo Boss. Hugo Boss poloerne er designet i høj kvalitet i lette og åndbare materialer – oftest i 100 % høj kvalitets bomuld. Hugo Boss poloerne har et stilet og lettere formelt look, men du kan også bruge poloen til sportslige begivenheder. En klassisk model er Hugo Boss Paddy polo, som er designet i yderst høj kvalitet. Du kan kende en Hugo Boss polo t-shirt på logoet, der pynter ved brystet – der står tydeligt ‘Hugo Boss’. En Hugo Boss polo er i den højere prisklasse, da du både betaler for mærket og for kvaliteten.

Gant polo

Hvis du leder efter en polo t-shirt i et simpelt design, som er særligt god til hverdagsbrug, så kan du med fordel investere i en polo t-shirt fra Gant. De er simple og logoet ved brystet er diskret. De er ofte en smule billigere end de dyreste modeller, på trods af at de er fabrikeret i 100 % bomuld. Du kan bruge en polo fra Gant til hverdag, fest eller sportslige aktiviteter, alt efter hvad du er mest til.

Fred Perry polo

En polo t-shirt fra Fred Perry er endnu en klassiker. Du kan kende dem på det ikoniske mærke ved brystet, der forestiller to kornblomster, der danner en hestesko. Fred Perry poloer er designet i yderst høj kvalitet, oftest i 100 % bomuld. Du kan bruge en polo fra Fred Perry til både hverdag, fest og sportslige aktiviteter. Du kan naturligvis få polo t-shirt fra Fred Perry i alle regnbuens farver, men den klassiske model er blå med røde og hvide striber.

Billige poloer

De mærker, vi har nævnt her, er i allerhøjeste kvalitet og er fede designs. Ønsker du at købe en billig polo, så frygt ej! Det findes selvfølgelig også. Fabrikanter af billigere poloer er blandt andet Jack & Jones, Selected Homme og Hummel. De producerer udmærkede poloer i gode materialer, og du betaler ikke på samme måde ekstra for mærket. Hvis du køber en billigere polo, så anbefaler vi dig, at du følger denne guide, så du er sikker på at købe den helt rette polo t-shirt til dine behov. Hvis du ønsker at købe en polo t-shirt på tilbud, så kan du ofte finde gode og billige modeller fra H&M, Kappa eller Superdry.

 

Polo t-shirt Do’s and Don’t

En klassisk polo t-shirt kan se stilet og klassisk ud, hvis du kombinerer den med de rette accessories. Vi skal naturligvis ikke gøre os til herre over, hvordan du har lyst til at bære din polo t-shirt. Men for at du kan opnå det stilede look, så er der nogle forholdsregler i polo-gamet, der er en god idé at sætte sig ind i. I dette afsnit vil vi derfor guide dig gennem, hvordan det er knap så nice at bære poloen (don’ts), og hvordan du bør bære poloen (do’s).

Don’t:

Lad være med at tage polo t-shirts på i lag

Det ser ikke godt ud med to polo t-shirts på den samme krop – det er skjorten simpelthen bare ikke designet til. Hvis du kan passe den i størrelsen, så burde der heller ikke være plads til, at du kan have endnu en skjorte på inden under din polo. Derudover så er det faktisk heller ikke en god idé at have en undertrøje på indenunder din polo t-shirt, da kanterne hurtigt vil blive afsløret. Hvis du vil opnå det bedste og klassiske stilede polo look, så bør du udelukkende bære polo t-shirten uden andre lag indenunder.

Lad være med at købe en alt for stram polo t-shirt

Din polo t-shirt skal passe i størrelsen, og det er naturligvis fint, at den sidder stramt, så man kan se dine velproportionerede biceps. Men trenden med at købe en alt for lille polo t-shirt for at se endnu større ud, den holder desværre ikke. Hvis du har købt en polo t-shirt i den rette størrelse, så sidder t-shirten ikke for stramt – du skal kunne placere din finger ind under dit ærme ved din bicep. Kan du ikke det, så er t-shirten for stram, men sidder t-shirten til gengæld meget løst, så har du købt en for stor størrelse. Polo t-shirten skal ligge afslappet over din krop og diskret afsløre din silhuet – den skal ikke sidde så stramt, at du er bange for at den springer, når du bevæger dig.

Lad være med at købe en polo t-shirt med et for stort logo

For nyligt er der opstået en trend med kæmpe store logoer på polo t-shirts. Der er naturligvis intet galt med det klassiske Ralph Lauren mærke, der diskret viser sig på det ene bryst – det er blevet en uundværlig del af branchen. Men hvis mærket er for stort, så ser det bare ikke elegant ud længere. Vælg derfor gerne en polo t-shirt med et diskret logo.

Lad være med at tage en blazer ud over din polo t-shirt

… hvis du vil bevare det klassiske og elegante polo look. En blazer bæres bare bedre med en klassiske skjorte indenunder. Polo t-shirtens sportslige look får simpelthen looket til at se sjusket ud.

Do’s:

Sørg for at polo t-shirten passer til din højde og drøjde

Medmindre du synes, at polo t-shirten skal have et kjole-look (Eller et Kanye West 2013-look), så er det en god idé at købe en polo t-shirt, der passer til din højde. Den skal ikke være for lang, men den skal hellere ikke være for kort. Derudover skal du vælge den polo t-shirt, der passer til din størrelse. En polo t-shirt har et bestemt design og et bestemt look, der ikke lykkedes, hvis du køber en for stor eller for lille en af slagsen.

Det er ok at placere polo t-shirtens ende i bukserne – for det meste

Hvis du bærer din polo t-shirt sammen med et par stilede chinos, så kræver det næsten, at du putter din t-shirts ende ned i bukserne – da en løs t-shirt vil se sjusket ud. Hvis du til gengæld har shorts på, så anbefaler vi ikke, at du prøver at få dit look til at se mere formelt ud, end det egentlig er. Der er det ok at lade poloen hænge løst.

Bær din polo t-shirt, efter hvad situationen kræver

Alle de ovenstående råd er naturligvis kun vejledende. Hvis du finder et originalt look, som du synes er fedt, så skal du naturligvis bare kaste dig ud i det.