Viser 1–60 af 2716 resultater

1. Hvad er en vinterjakke?

En vinterjakke er et stykke tøj, som kan hjælpe dig med at modstå kulde, vind, sne eller regn. En vinterjakke skal som udgangspunkt indeholde tyk isolering, så kroppen kan forblive varm, selv når man ikke er aktiv. Derudover skal den også kunne beskytte mod vind og nedbør. En god vinterjakke skal holde dig og dens isolering tør og samtidig have en vandtæt / åndbar ydre skal.

Det er især de sidste to punkter tilsammen som adskiller en “Vinterjakke” fra nogle af de andre type af jakker som også er isoleret. Der kan være stor forskel på hvordan en jakke kan være isoleret. Der er eksempelvis nogle som er meget tynde og dette kan være nogle som er specielt beregnet til sport eller andre vinteraktiviteter. På denne side vil du primært finde det vi kalder de “rigtige vinterjakke”.

Ud over at holde dig varm er en rigtig vinterjakke også designet til mere afslappede lejligheder, men samtidig skal de også kunne bruges formelt. I modsætning til nogle af de meget lette vinterjakker som bruges til sport, så har en vinterjakke typisk mange flere funktioner hvilket øget dens komfort og funktionalitet, da vægt ikke er den primære bekymring.

2. Typer af vinterjakker

Der er mange forskellige typer af vinterjakker på markedet. Fra stilfulde isolerede lange frakker til tekniske puffede jakker, som er beregnet til udendørs brug. Nedenfor gennemgås de forskellige typer vinterjakker. 

Teknisk brug

Det der gør en vinterjakke teknisk er ikke kun at vinterjakken eksempelvis er påsat reflekser. En teknisk vinterjakke har ofte en trimtilpasning, som giver mulighed for flere atletiske bevægelser. Derudover så har den også flere funktioner som kan være tilpasset bevægelser eller andre aktiviteter. Dette kunne eksempelvis være indvendige vanflaskelommer, hjelmkompatible hætter, klatresele lynlåse eller holdebart materialer på steder, som er særlig udsat ifm. aktivitet.

Kan du gå med en teknisk vinterjakke i afslappede sammenhænge? 

Ja sagtens. De fleste producenter tilbyder deres vinterjakker i afdæmpede farver, så du behøver ikke at ligne en tennisbold. Vær dog opmærksom på at disse modeller typisk kommer med en høj pris, da du betaler ekstra for at den er blevet designet til flere lejligheder. Typisk er der ingen grund til at købe en teknisk vinterjakke som kan bruges i afslappede sammenhænge, men der er nogle mennesker som har brug for en teknisk vinterjakke i deres dagligdag – og her giver det god mening. 

Casual

Afslappede vinterjakker har en tendens til at fokusere mindre på vægt og pakningstørrelse og mere på varme, vejrbeskyttelse, komfort og stil. Da isolering er indbygget, og jakken typisk har en tungere vægt, fungerer disse vinterjakke godt til akviteter med lav output som at gå til den lokale udendørs skøjtebane eller pendle til arbejdet i byen.

Afslappede vinterjakker har også deres egne unikke funktioner, som kan omfatte smartphone-lommer med adgang til hovedtelefoner, pelsforede hætter, aftageligt hætter og længere / mere rummelig pasform. 

Det er dog ikke en god ide at bære en casual vinterjakke i tekniske omgivelser. En casual vinterjakke går lige på skibakken, da man aldrig er langt væk hjemmefra. På længere vinter udflugter kræver det dog at du har en vinterjakke som er designet specielt til dette. Selvom en jakke som Canada goose Parka vil holde dig varm i selv ekstrem kulde, så er det svært at bevæge dine arme korrekt grundet dens meget voluminæse design. Det er ikke denne jakke som du skal have på, hvis du skal ud på isklatring.

3. Elementer i en kvalitets vinterjakke

Som med ethvert stykke udendørstøj eller -udstyr afskiller visse faktorer om der er tale om et standard køb eller det absolutte top køb på markedet. Her er nogle punkter som du skal kigge efter, med hensyn til kvalitet når du kigger efter din næste vinterjakke.

Ydre skal

En skal er en tynd vandtæt barriere til din jakke. Det er denne som beskytter mod regn, slud og sne ved hjælp af et vejrbestandigt materiale som Gore-Tex, eVent eller H2NO. Et af disse materialer giver lidt til intet med hensyn til isolering. Udelukkende brug af en vandtæt ydreskal som vinterfrakke betyder at du skal have en god ide om, hvilket tøj du skal bære inde under jakken for at holde dig varm. Hvis du endelig skal bruge en uisoleret skal som vinterjakke, så er det bedst på kortere ture og hvor du har mulighed for at tage noget andet varmere tøj på inde under. 

Isolering

De tre typer vinterjakkeisolering er dunfjer, syntetiske fibre og syntetisk fleece. Uasnet typen af isolering er effekten den samme. Isoleringen fanger din kropsvarme og holder dig varm. Jo højere isoleringens tykkelse jo varmere forbliver du.

Dunfjer

Dunfjer har været brugt til isolering siden oldtiden er er stadig guldstandarden for det meste varme tøj og især hos vinterjakker. Med korrekt vedligeholdelse og pleje kan dun opretholde det originale volume i mange års brug.

En anden fordel ved dun er dens evne til at komprimere til en brøkdel af sin ophøjede størrelse og derefter puffe tilbage igen – dette er eksempelvis smart ved opbevaring. Dun største ulempe er dens dårlige præstation under våde forhold. Dunfjerene klumper sammen og når de er våde, så mister de meget af deres isolerende egenskaber.

De kræver også en mekanisk tørretumbler for at gendanne deres volume efter de har været våde. Hvis dunene ikke bliver tørret kan det i værste tilfælde resultere i at de bliver permanent skadet. De producenter som laver vinterjakker ved at folk har behov for at gå udenfor, også når det er vådt. Derfor tilføjer de oftest en vejrbestandigt lag.

Laget kan enten været et udvendigt stof eller en kemisk behandlingen direkte på dunfjerene. Dette hjælper dunen til at holde sin volume i fugtige miljøer, men du skal stadig være forsigtig med dun når det er meget vådt udenfor.

Vinterjakker skal holde sig varme i våde vinterstorme, så hvis du køber en dunjakke, så sørg for at den har et vejrbestandigt lag. Dette kan enten været af et vandtæt stof, en udvendigt coating, en hydrofob dunbelægning påført direkte på fjerne eller en kombinationen af ovenstående. Dette vil nemlig hjælpe dunen med at forblive tør og dermed varm, men hvis du forventer en vinter fyldt med våd sne elle regn, er en dunisoleret vinterjakke muligvis ikke det rigtige valg for dig dig.

Duntæthed og varme hænger sammen

Når du læser om en vinterjakke, så vil du ofte se referencer til vinterjakkes duntæthed. Hvad præcis dækker dette begreb over? Duntætheden er en indikatior for dunens kvalitet. Dybest set så er det en måling af fyldet. Tænk på det som at du plukker fjerne fra en and og fylder dem alle ned i en lille spand. Efter en grundig rystning vil alle de tungeste fjer synke til bunden, og de letteste fjer vil være i toppen, hvilket vil betyde af de nederste har en højere tæthed og dermed er af en højere kvalitet.

Det duntætheds nummer som du vil se under en vinterjakke, er et tal som bliver beregnet ved at placere fjerene i en cylinder og komprimere det med en vægt. Det er noget teknisk men for at forklare det kort, så betyder det at jo højere et tal dunene scorer, jo mere fylder de pågældende dun og des bedre kvalitet er de også. 

Syntetisk isolering af vinterjakken

En syntetisk isolering består af forskellige plastificerede fibre, som er blevet spundet til at efterligne isoleringsegenskaberne fra dun. Der er flere virksomheder som har specialiseret sig i at skabe gode syntetiske isoleringsprodukter, som bl.a. kan bruges i vinterjakker. En af fordelene ved at bruge syntetisk isolering er, at den ikke klumper sig sammen når den er våd. Selvom materialet også bliver fugtigt, så er virkningen ikke så slem som med dun, da den vil tørre meget hurtigt. En anden fordel er selvfølgelig også prisen, hvor syntetiske vinterjakker kan fås markant billigere end vinterjakker med dun.

Ulempen ved syntetisk isolering er at når den komprimeres og udvides i løbet af sin levetid, så vil den begynde at falme og miste sin evne til at holde dig varm. Generelt er det da også sådan at syntetiske vinterjakker ikke holder varmen helt så godt, som med rigtigt vinterjakker af dun.

Fleece

Fleece er et stof som er beregnet til at afspejle et fårs hud og uld. Det er et vævet stof med et uklar, tykt lag af fibre som til forveksling ligner en fårs uld. Fleece kombinerer de prisvenlige og vandtætte egenskaber med isoleringen af dunisolering. Den største ulempe ved fleece isolering til vinterjakker er, at den ikke er særlig tyk, hvilket også betyder at det ikke vil være den varmeste vinterjakke. Alle fleece vinterjakker er generelt blandt de mindst isolerende vinterjakker, hvilket kan være helt fint til mange mennesker, som ikke befinder sig i polarkulde. På den anden side så er fleece vinterjakker ekstremt holdbare og kan holde i mange år modsat andre typer vinterjakker.

Hybridisolering

Hybride områder på vinterjakken maksimerer fordelene ved en isoleringstype til din krops behov. Ca. halvdelen af alle vinterjakker har en eller anden form for hybridisolering. Hybridisolering betyder at der er fokuseret på at isolere bestemt områder på kroppen. Det kunne eksempelvis være særligt udsatte områder omkring led, skuldre eller knæ. Der er nogle klare fordele ved at købe en vinterjakke. Som de fleste ting, så kommer det meget an på hvor aktiv du skal være med jakken.

4. Egenskaber i en vinterjakke

En rigtig god vinterjakke skal gerne tilbyde en række funktioner som gør at det bliver mere behageligt at opbevare sig i det kolde vejr udenfor. Der findes vinterjakker som er meget simple i deres udtryk og funktioner og så findes der vinterjakker, som har et hav af ekstra funktionalitet. Nogen gange kan det være svært at beslutte hvad du har brug for, og hvad du ikke har. Vi gennemgår her nogle af de vigtigste egenskaber du skal forholde dig til.

En vinterjakke med hætte

Øverst på listen at ting du skal overveje er selve vinterjakkes hætte. En hætte kan tilføje meget varme og virke meget vejrbestandig. Nogle vinterjakker har en aftagelig hætte hvilket kan være meget rart, da dette giver bæreren en anden mulighed for at ændre stil og reducere størrelsen på jakken, når vejret er bedre.

Alt efter hvad du skal bruge vinterjakken til, så vil det bestemt også være en fordel at kunne fjerne hætten, hvis du skal bruge vinterjakken til ski. De absolut bedste hætter er typisk dem som er meget justerbare – med måske aftagelig pels og integreret ansigtsmaske. Derudover

Afhængig af hvilken type aktivitet du bruger din vinterjakke til, såsom en lejlighedsvis skijakke til ture til pisterne, kan du også synes, at den rummelige størrelse på hjelmkompatible hætter er nyttige. De absolut bedste hætter, efter vores erfaring, er meget justerbare med en stor volumen, aftagelig pels og en integreret, valgfri ansigtsmaske. 

Lukninger og lynlånse

Lukkesystem på knapper og lynlåse foran er også noget som man nøje skal holde øje med, da de i høj grad vil have en indvirkning på hvor vejrbestandig vinterjakken er ift. varme. Der er stor forskel på hvordan lukningerne er lavet. 

Når det kommer til lynlåse så kan der også være stor forskel på disse. Lynlåsen skal gerne være lavet i et tekstil som er vandtæt og det er bestemt ikke altid at de er det. Fælles for både lukningerne og lynlåsen er at de skal være nemme at betjene, selv hvis du har handsker på.

5. Vinterjakke til damer

En vinterjakke er helt essentiel for dig som dame. Det er vigtigt at have et stykke tøj, som kan tages på når graderne udenfor begynder at dale. Derudover er det naturligvis også nødvendigt at du finder en vinterjakke til damer, som passer til din stil. En varm vinterjakke til damer kan se ud på rigtig mange måder, og her handler det om at finde en vinterjakke som passer til din stil.

En dame eller pige vinterjakke kan have mange forskellige designs. Er du interesseret i en varm dame vinterjakke, går har en flot pelskrave eller en lang vinterfrakke som går godt ned over rumpetten? Der findes mange kvinde vinterjakke som netop er i de designs. Du kan med fordel kigge på vores vinterjakker til kvinder i toppen hvor du sagtens kan finde bl.a. En vinterjakke med pels eller en flot billig vinterjakke til kvinder.

Det kan også være at du er på udkig efter en bestemt vandtæt dame vinterjakke eller et bestemt mærke. Her på siden har vi bl.a. Samlet mærker som tommy hilfiger vinterjakker til damer, didrikson dame vinterjakker og dame vinterjakker fra fjällräven og north face.

6. Vinterjakke til herre

Er du på udkig efter en varm herre vinterjakke men ved ikke helt hvilken du skal vælge? Så håber vi at denne guide kan hjælpe dig med at finde den rette herre vinterjakke. Her er der samlet en lang række herre vinterjakker – nogle vinterjakker på tilbud, en masse varme vinterjakker og naturligvis de bedste vinterjakker til herre.

Der er rigtig mange mærker at vælge mellem, når du er på udkig efter en vinterjakke til herre. Det kan være du gerne vil have en north face vinterjakke til herre eller en tommy hilfiger vinterjakke til herre? Så er det bare at finde den du bedst kan lide.

På denne side kan du finde masser af inspiration til herre vinterjakker. Vi har samlet de flotteste og bedste vinterjakker til herre, således at du kan holde varmen til vinter. Derudover har vi naturligvis også samlet billige vinterjakker til herre og gode herre vinterjakker tilbud.

7. Vinterjakke til børn og unge

På siden her er det ligeledes muligt at finde vinterjakker til børn og unge. Og du er på udkig efter et vinterjakke til teenager eller vinterjakke til baby, så er det også en mulighed. Det er blot at anvende vores filtrering i siden.

En vinterjakke teenager kan være lidt anderledes fra de øvrige vinterjakker. Det kan være en bestemt drenge vinterjakke eller pige vinterjakke som har en bestemt design. Det kan være en bestemt farve, som en sort vinterjakker eller grøn vinterjakke. Det kan også være et bestemt brand som er gode til at lave vinterjakker til unge og teenagers.

8. Priser på vinterjakker

På denne side kan du finde en lang række forskellige vinterjakker i mange forskellige prisklasser. Nedenfor kan du læse lidt mere om nogle af de muligheder der er at finde på denne side indenfor vinterjakker.

Vinterjakke tilbud

Vi har samlet en lang række vinterjakke tilbud. Vinterjakkerne er fra forskellige forhandlere, som hver i sær styrer disse vinterjakke tilbud. Der er både vinterjakke herre tilbud og vinter dame tilbud. Hvis du er heldig, finder du også tilbud på vinterjakken i lige det mærke du havde ønsket dig.

Hvis du er på udkig efter vinterjakker tilbud, er det værd at overveje hvorfor en vinterjakke er på tilbud. Nogle gange kan det være fordi at vinterjakken ikke er populær, andre gange fordi en vinterjakken er decideret dårlig. Derfor bør du overveje inden du slår til på et godt vinterjakke tilbud, hvorfor det er tilfældet. Det kan også sagtens være at det er en af de mest populære vinterjakker som er på tilbud.

Vinterjakke udsalg

Hos Stylesurf anbefaler vi ofte at handle på udsalg. Typisk kan du let spare mellem 10-30% ved at købe på udsalg.

9. Skal jeg købe min vinterjakke et nummer større end normalt?

Skal jeg købe min vinterjakke større? Når det kommer til at købe en vinterjakke, skal du altid købe den så der er plads til at have andre forskellige lag tøj på inde under. Som udgangspunkt så skal du købe vinterjakken lidt større end normalt, men du skal bestemt ikke have så meget plads at du “svømmer” rundt i den. Hvis din vinterjakke er for stor, så vil der være for meget plads til at din krop kan udnytte varmen, da den vil forsvinde inden den når kroppen. Når det kommer til at finde den bedste varme vinterjakke, så anbefales det også at du prøver forskellige så du finder den rette der passer.

Lag

Du skal have en vinterjakke som er stor nok til at du kan have dit hovedlag og et underlag inde under. Med hovedlag menes der eksempelvis en trøje og med underlag menes der en t-shirt eller andet tyndere. Ideelt set skal du have plads i vinterjakken til at kunne have endnu et lag inde under og stadig kunne bevæge dig komfortabelt. Dette betyder praktisk talt at næste gang du skal ud og shoppe, skal du tage det samme varme tøj på, som du kunne forestille dig at have på under en vinterjakke. Når du nu har alt tøjet på kan du begynde at prøve de forskellige vinterjakker for at se hvordan du kan røre dig i dem, når du stadig har tøjet på indenunder. 

Det sidste du vil opleve er at være ude på en vintertur hvor du skal være meget aktiv, men pludselig finder ud af at du ikke kan bruge din arme fordi vinterjakken sidder for stramt! Du skal kunne holde varmen med stadig være i stand til at bevæge dit fuldstændig frit med din nye vinterjakke på. Lad os gennemgå de forskellige lag som du skal bære under vinterjakken. De forskellige lag er meget vigtige, da du på det ene eller andet tidspunkt kommer ud i situationer hvor de er relevante for dig.

Base lag

Når du leder efter en vinterjakke, så skal du sørge for at du har nok plads til at bære dit base lag indenunder. Base laget er meget vigtigt da det i høj grad er med til at holde dig varm, når du laver aktiviteter udenfor. Den vigtigste funktion for base laget er at holde fugt og kulde væk fra kroppen, så du altid forbliver tør. De bedste base lag er meget tynde og sidder tæt ind på kroppen. Hvis du ikke har hørt udtrykket “base lag” før, så er det blot det samme som langt undertøj. Hold dig gerne væk fra base lag som består af ren bomuld hvis det er muligt. Bomuld suger alt fugten fra din krop og herefter suger den også din kropsvarme.

Hvis du går med bomuld når det er rigtig koldt, så kan du risikere at blive endnu koldere og i værste tilfælde opnå hypotermi eller forfrysninger. Det mest effektive base lager kan eksempelvis i stedet for bestå af merino uld eller et andet syntetisk materiale. Merino uld er blødt, komfortabelt og virker perfekt til at holde sved væk fra din krop. Merino uld er typisk lidt dyrere end syntetisk materiale, men begge er gode alternativer til bomuld.

Mellemlag

Nu hvor du har helt styr på base laget, ska skal du også have plads til et mellemlag under din smarte nye vinterjakke. Mellemlagets vigtigste funktion er uden tvivl at isolere kroppen. Mellemlaget arbejder hårdt for at holde din kropsvarme der hvor den hører til. Mellemlaget er typisk lidt tykkere end base laget og det er derfor du har brug for lidt ekstra rum i din vinterjakke. Mellemlaget er typisk en fleece trøje, vest eller dunjakke. Fleece plejer eksempelvis at være ret tykt, så her skal du sørge for at prøve det under din vinterjakke. På virkelig kolde dage kan du ikke undvære den ekstra trøje.

Fleece er generelt en fremragende isolator, den er åndbar og den tørrer hurtigt. Dun er fantastisk når temperaturen dykker ned under nul og du skal holde dig varm i lange perioder. Faktisk er nogle af de allervarmeste vinterfrakker på markedet i dag lavet af dun. Dun er varmere end syntetisk materiale – uden tvivl.
Hvis dun bliver vådt er du dog game over. Dun er ikke god til at klare sig i vådt vejr, men det er syntetisk materiale derimod. Hvis du skal have en trøje på under din dunjakke, så kan dunjakken hurtigt se meget stor ud og der er derfor du bliver nødt til at prøve størrelsen inden du køber. Nogle store producenter indenfor vinterjakker har du fundet ud af at designe vinterjakken således at dunjakken ikke er så stor i sin størrelse.

Hvorfor ikke droppe lag og gå med en mindre vinterjakke?

Dette er i virkeligheden et godt spørgsmål. At iføre sig flere lag er råd nr. 1 når det kommer til at holde varmen. Har du eksempelvis en lang vej til skole? Så kan du lige pludselig risikere at vejret skifter. Solen bliver lynhurtigt erstattet af en snestorm på få minutter. Dette kunne være bare en god grund til at du skal huske de forskellige lag inde under vinterjakken. Hemmeligheden til at overleve i selv det hårdeste vejr er simpelthen at tage ordentligt indertøj på. Indertøj holder på din kropstemperatur og sikrer at du ikke bliver våd. Hvis du ikke husker at tage ordentlig indertøj på, så vil du helt sikkert havne i situationer hvor du ville ønske at du havde haft styr på det. Hvis du kommer ud i en slem situation vil du starte med at ryste af kulde og efterfølgende vil du miste følelsen i lemmerne.

Selvom dette måsker virker dramatisk, så sker det hver eneste dag et sted i verden. I følge det amerikanske institut CDC, så er der mere end 700 mennesker som hver dag dør som følge af hypotermi. De fleste af disse tilfælde kunne være undgået såfremt man havde taget de rigtige forholdsregler først, og båret det rette indertøj under vinterjakken. De forskellige lag under vinterjakken holder dig varm, næsten ligemeget hvor koldt det er udenfor. Du kender måske et af de mest kendte motto som lyder således: “Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning”.

Fandt du ikke en vinterjakke?

Det kan være svært at vælge den rigtige vinterjakke til dig. Måske kan du blive inspireret af en af nedenstående vinterjakke kategorier i stedet for.

Vinterjakke mærke

Didriksons vinterjakke
Tommy Hilfiger vinterjakke
Reima vinterjakke
Rains vinterjakke