Viser 1–60 af 530 resultater

4.901 kr
1.699 kr
11.119 kr
450 kr
600 kr
8.809 kr
9.709 kr
1.780 kr
1.935 kr
3.700 kr
4.000 kr
3.319 kr
6.198 kr
3.229 kr
5.599 kr
4.995 kr
5.320 kr
3.949 kr
2.753 kr
5.069 kr
4.353 kr
5.116 kr
4.379 kr
1.979 kr
5.020 kr
3.690 kr
6.666 kr
2.560 kr
5.000 kr
5.938 kr
11.532 kr

Hvorfor købe en regnjakke?

Det danske vejr er forudsigeligt, og man siger, at det i gennemsnit regner omkring 121 dage om året. Det er derfor en god idé at investere i en god regnjakke, hvis du har planer om at træde ud fra hjemmets fire vægge. Der er naturligvis forskel på kvaliteten på de forskellige regnjakker.

Du kan eksempelvis få et regnslag, der blot er beregnet til at du kan gå turen fra dit hus til din bil uden at blive gennemblødt. Du kan også få en regnjakke i ekstra høj kvalitet, der holder dig tør og varm, hvis du er udendørs-typen med mottoet: “Der findes ikke dårligt vejr, der findes kun dårlig påklædning”. Men hvordan vælger jeg den rette regnjakke, spørger du måske dig selv? Frygt ej, for nedenfor er en guide til, hvordan du køber den bedste regnjakke til dine behov. Inden da, kan du kort læse om hvad en regnjakke er for en størrelse.

Hvad er en regnjakke?

Det helt simple svar på ovenstående spørgsmål, er at en regnjakke er en jakke du har på i regnen. Dette er imidlertid en forenkling af et mere detaljeret svar. En regnjakke kan nemlig være noget forskellige til forskellige mennesker. For nogle kan det være et styk essentielt lag på kroppen, der gør at du kan overleve på en vandretur i ødemarken. For andre kan det være cykelturen til arbejde, der gør at du ikke skal skifte tøj når du ankommer.

Vandtætte jakker er designet med en aktivitet- eller livsstil i tankerne. Jakker til løb, cykling og høje aerobe aktiviteter er lavet af lette, meget åndbart stoffer, der styrer varme og sved godt. Jakker til vandring, ski og bjergture har langt mere hårde konstruktioner, der bruger stivere materiale, der kan håndtere de krævende forhold, herunder kraftigt regn og sne. Langt den mest populære type jakke ligger i sted mellem disse to regnjakke “typer”. Regnjakken som er midt i mellem er til pendlere, hundevandrere, bjergvandring og weekendture, hvor der skal balanceres mellem vandtæthed og åndbarhed, for at holde dig tør udendørs uden du går til at varme.

Din guide til køb af en regnjakke

En regnjakke er, som navnet antyder, en jakke, der er beregnet til at have på i regnvejr. Blandt udendørs entusiaster er regnfrakken et af de vigtigste redskaber, du kan investere i. Det skyldes, at det er yderst vigtigt at holde dig varm og tør, når du har bevæget dig udenfor. Er du først blevet drivvåd af regn, og der er en storm på vej, så er uheldet ude – der er ikke noget værre end at fryse helt inde i knoglerne, fordi blæsten puster på én, samtidigt med at man er gennemblødt af regn.

I denne guide har vi gjort det nemmere dig at finde rundt i, om du blot skal investere i et festival regnslag, der holder den udendørs fest kørende lidt længere tid, eller om du skal investere i et solidt regnsæt, der vil holde dig tør de næste mange års regnvejrsdage. Du kan desuden blive klogere på, om du skal investere i en af de mest populære regnfrakke-mærker, så som Rains, Ilse Jacobsen eller Danefæ, eller om du skal ty til en billigere model, f.eks. en North face eller Helly Hansen regnfrakke.

Design

Før du investerer i en regnjakke, så er du naturligvis nødt til at vide dig sikker på, om du ønsker et specielt design. Måske du leder efter en dame regnfrakke eller en herre regnjakke? En herre regnfrakke er større i størrelsen og mindre formet i taljen end en dame regnjakke. Det er derfor en god idé at tjekke om den regnjakke, du investerer i er en herre eller en dame model.

Derudover kan du få regnjakker i alverdens farver og mønstre. Du kan eksempelvis investere i den klassiske gule regnjakke, som har været populær siden 90’erne, eller en smart gennemsigtig regnjakke, som har været på mode de seneste par år. Du kan også få elegants designede regnjakker, hvis du er træt af den kedelige praktiske standard regnjakke. Eksempelvis laver Ilse Jacobsen, Danefæ og MbyM’s fine og veldesignede regnjakker, så du kan se mere veloplagt og classy ud, men stadigvæk holde dig tør.

Hvis du ønsker en smart, sporty model, så har Adidas lavet nogle fine regnjakker i et sporty tema. Du kan også vælge mellem en længere regnjakke eller en kortere regnjakke, alt efter hvad du synes er smartest. Vælger du at investere i en kort regnjakke, så kan det være en fordel at investere i et par tilhørende regnbukser.

Ekstra funktioner

Udover, at det selvfølgelig er vigtigt, at du vælger en regnjakke med et design, som du kan lide, så er det værd at overveje, om din regnjakke bør have andre væsentlige funktioner.

En hætte

Det er naturligvis en god idé, at din regnjakke har en hætte, så dit hår og din makeup bliver gennemblødte, mens resten af dig er tørt. Det er vigtigt, at hætten passer dig i størrelsen, så du kan gå ud i verden, selv når det regner, uden at hætten sidder for stramt eller for løst.

En eller flere lommer

Det er en god idé at investere i en regnjakke, der har lommer – for hvor skal du ellers placere din telefon? Regnjakkens lommer er naturligvis også vandtætte, og den vil beskytte dine ejendele mod regnens stråler. Hvis du er typen, der er vild med at tage på overlevelsesture, så er det en god idé at investere i en regnjakke, som har flere lommer, som du kan fylde med praktiske redskaber.

En vandafvisende lynlås

Tro det eller ej – nogle regnfrakker har faktisk ikke en vandafvisende lynlås. Det er naturligvis en god idé at tjekke, om regnjakken har en lamineret lynlås, inden du investerer i den, så du er sikker på, at du bliver holdt helt tør.

Armhule lynlås

Hvis du er den sporty type, der er vild med at løbe ture i alt slags vejr, så vil vi anbefale dig at købe en regnjakke med en armhule lynlås. En armhule lynlås sørger for at øge luftcirkulationen, så der ikke bliver for varmt og ubehageligt under regnjakken.

Tilhørende regnbukser og gummistøvler

Hvis du befinder dig meget i naturen, så er det en god idé også at købe et par tilhørende regnbukser og et par gummirøjsere. Der findes mange fine regnsæt, der matcher. Eksempelvis kan du overveje at investere i et par regnbukser fra Rains, hvis du allerede har en Rains regnjakke.

Regnjakkens konstruktion

Da regnjakkens formål er, at holde dig tør, så er det vigtigt, at du investerer i en regnjakke, der er velfabrikeret. Selvom en regnjakke kan syne tynd, så betyder det ikke, at den ikke har flere lag. Faktisk så har de fleste regnjakker enten en 2, 2,5 eller 3-lags konstruktion.

Stort set alle regnjakker har mindst to lag. Disse lag er lamineret sammen og sørger for, at regnjakken kan holde dig tør, når dråberne falder fra himlen. Lagene består af et ydre stof, som er dybt belagt med et vandafvisende middel, der sørger for, at regnjakken ikke absorberer vand. Det faktiske vandtætte stof findes i andet lag, som ofte er fabrikeret nylon eller polyester.

Hvis du ønsker en ekstra behagelig regnjakke, så kan du med fordel investere i en regnjakke med en 3-lags konstruktion. Det ekstra lag er placeret inderst og har et ekstra vandtæt, men åndbart materiale. Måske du kender følelsen af, at have det yderst varmt og svedigt i din regnfrakke? Det forhindrer det tredje lag, som sørger for, at olie og sved ikke tilstopper regnjakkens åndbarhed.

Du behøver ikke nødvendigvis at investere i en 3-lags regnjakke, men hvis du ofte bruger din regnjakke og bevæger dig i den, så er det værd at overveje at i en. Hvis du f.eks. ofte cykler, så vil det klart være at foretrække at iklæde dig en regnjakke, hvor huden faktisk kan ånde, så du ikke møder op på arbejde eller studiet helt gennemblødt af sved. Til gengæld er de en smule tungere end regnfrakke med 2 eller 2,5 lag, hvilket også kan være værd at tage med i dine overvejelser.

Herunder vil vi beskrive fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af lag, så du kan blive klogere på, hvilken af de tre typer regnjakker, du skal investere i:

2-lags konstruktion

De fleste regnjakker har en 2-lags konstruktion, og de er fantastiske, hvis du blot skal forlade din lejlighed for at tage bussen, men du ikke ønsker at blive gennemblødt på vejen. De er ofte yderst billige, og du kan købe en 2-lags regnjakke i de fleste supermarkeder og tøjkæder. Mange mennesker kan sagtens nøjes med denne model, og regnjakken skal nok sørge for at holde dig tør. Hvis du til gengæld leder efter en cykel regnjakke, eller du skal bruge den i sportslige sammenhænge, så anbefaler vi ikke 2-lags konstruktionen, da den ikke er specielt åndbar. Måske du er tør uden på tøjet, men det er ikke sjovt at blive gennemblødt af sved inde under tøjet.

Eksempler på 2-lags regnjakker: Mange North Face, Only og Columbia regnjakker er 2-lags regnjakker, men tjek altid produktbeskrivelsen, inden du investerer i en ny regnjakke.

2,5-l ags konstruktion

Hvis du leder efter en regnjakke i lettere åndbart materiale, så kan du med fordel investere i en 2,5 lags regnjakke. Den type regnjakke er beregnet til, at du kan bruge den ved høj intensitets aktiviteter. Hvis du eksempelvis er vild med at løbe, men ikke er glad for at blive gennemblødt, så er 2,5 lags regnjakken den perfekte regnjakke til dig. Til gengæld er de ikke lige så åndbare og gode som 3-lags regnjakken – men de vejer dog en del mindre! Det gør en 2,5-lags regnfrakke ideel til fysisk aktivitet.

Eksempler på 2,5-lags regnjakker: Nogle North Face og Patagonia regnjakker er 2,5 lags. Montane Atomic regnjakker er for det meste 2,5 lags.

3-lags konstruktion.

Den mest ultimative regnjakke, som du kan købe er 3-lags regnjakken. De er ofte en del dyrere end de andre slags regnjakker, men til gengæld er de meget robuste. De kan modstå alt slags vejr, og samtidigt kan huden ånde i sådan en type regnjakke.

Hvis du er udendørs entusiast, så kan du derfor med med fordel investere i en 3-lags regnjakke, der vil beskytte dig mod regn og blæst. Hvis du derimod dyrker udendørs højt intenst sport, så kan det være du skal overveje at investere i en mindre tung model.

Eksempler på 3-lags regnjakker: Få North Face og Peak Performance regnjakker er 3-lags. Ellers skal du ud i nogle af friluftsmærkerne, f.eks. Fjällräven eller Häglöf regnjakker.

Regnjakkens størrelse

Det er yderst vigtigt, at du vælger en regnjakke, som passer dig i størrelsen. Regnjakken skal kunne dække de steder på kroppen, den er beregnet til, men du skal heller ikke drukne i den, så den er ubehagelig at have på.

Når du prøver en regnjakke, så prøv at lyn hætten op. Kraven må ikke være for stram, men hætten skal heller ikke falde af, når du tager hovedet tilbage. Du skal gerne kunne løfte dine arme, uden at regnjakken stritter imod. Samtidigt skal ærmerne ikke være for lange, da du gerne skal kunne bruge dine arme og fingre, selvom du har regntøj på. Husk også, at der ofte er forskel på mande regnejakker og kvinde regnjakker, da de ofte er forskellige mål for størrelserne.

Hvilken type regnjakke skal jeg investere i?

Der findes adskillige typer af regnjakker, og det er bare om at vælge den regnjakke, der passer bedst til dit behov. De mest normale regnjakker er for det meste enten en poncho/regnslag, en gummi-frakke eller en fabrikeret regnjakke. Forskellen på de forskellige typer af regnjakker er, finder ud lige her:

Poncho/regnslag

En regnponcho er ofte også kendt som et regnslag. De er yderst praktiske, da du kan have dem i tasken eller lommen, uden at den fylder for meget. Det skyldes, at de er lavet af relativt tynd materiale og ofte kun er 2-lags konstruerede. De er oftest store, løse og onesize i størrelsen, hvorfor stort set alle voksne kan få glæde af en regnponcho. Et regnslag er praktisk, hvis du ofte er på festivaler eller lignende, og du ikke har lyst til at bruge alt for mange penge på en regnjakke. Det er desuden en god idé at have et nød-regnslag i din taske, hvis du dagligt cykler frem og tilbage fra job, studie eller lignende.

Regnjakke i stof

Du kan få regnjakker i stof i varierende kvalitet. De billigste stof-regnjakker, vil ikke holde dig tør i mere end en time af gangen, hvorfor det formentlig vil være at foretrække at købe en regnjakke i højere kvalitet. Stof regnjakkerne er fabrikeret i syntetiske fibre, som er blevet behandles med et vandafvisende stof, der holder dig tør for regnen. Regnjakker i stof er oftest den bedste type regnjakke til campister, vandrere, cyklister og andre udendørs-entusiaster, da de bedste stof regnjakker oftest er i høj kvalitet og desuden er lette.

Regnjakke i plastik/gummi

Den mest solgte regnjakke er en plastik/gummi-regnjakke, som du formentlig kender bedst til. Det skyldes, at en plastik regnjakke oftest er yderst vandtæt, hvorfor du kan befinde dig i regnen i adskillige timer, uden at du bliver gennemblødt. Til gengæld er regnjakker i plastik ofte meget tunge, da de er 2,5-3-lags konstruerede. Det betyder derfor, at sådan en regnjakke ikke er at foretrække, hvis du ofte er meget aktiv udendørs. Du skal gerne kunne bevæge dig i din regnjakke, uden at din jakke føles som ekstra vægt. Hvis du til gengæld er vild med fisketure eller gåture, og du ofte befinder dig i adskillige timer udendørs, så vil en regnjakke i plastik/gummi holde dig tør.

Hvorfor skal jeg investere i en regnjakke?

Der er en række årsager til, hvorfor det er en god idé at investere i en god regnjakke ud over den åbenlyse grund, at den holder dig komplet tør, når det regner massivt.

Holder dig beskyttet mod vind og vejr

Udover at holde dig tør, så har regnjakken den fantastiske funktion, at den holder dig beskyttet mod stærk blæst. De fleste regnfrakker er designet i så robust materiale, at de blokerer blæst og kulde, så du ikke bliver gennemkold. Det er særligt effektivt, hvis du er i en situation, hvor det er for varmt til at bære en jakke eller en sweater. Her vil en tynd jakke formentlig være at foretrække. På den måde kan du være beskyttet mod vinden uden samtidigt at få hedeslag.

Et ekstra lag

Ærlig talt, så er Danmark ikke det land i verden, der har flest solskinsrige dage, tværtimod. Men den irriterende årstid nærmer sig, hvor det er for varmt til din vinterjakke, men for koldt til din sommerjakke. En regnjakke holder dig tæt og giver dig et ekstra lag uden, at du behøver at investere i en ny jakke.

Bedre for dit helbred

Det er naturligvis ikke så rart at blive gennemblødt af regn. Til gengæld er det heller ikke særlig godt for dit helbred. Det skyldes, at du naturligvis bliver mere kold, når du er våd. Det kan faktisk være direkte farligt at blive for kold, da der er fare for at få livstruende hypotermi. Det sker naturligvis ikke hver dag, men temperaturen skal faktisk ikke særligt meget under 15 grader, før at risikoen stiger. Derfor bør du altid have en regnjakke med på vandreturen.

Beskytter dig mod myg

Der findes næsten ikke noget værre end at være på campingferie og føle, at man bliver ædt op af myg. Heldigvis kan en regnjakke beskytte dig fra myg og andre uinviterede insekter. Det kan naturligvis være utroligt varmt at have en regnjakke på en varm sommerdag, hvor myggetallet er på sit højeste, men en tynd sommer regnjakke vil holde dig beskyttet mod insektbid. Ofte er en tynd regnjakke også koldere end en sommerjakke, hvorfor det kan være at foretrække at bruge en regnjakke frem for andet.

Hvornår har jeg brug for en regnjakke?

Da det regner omkring hver. 3 dag i Danmark, så vil de fleste danskere formentlig nyde godt af at have investeret i en regnjakke. Når det så er sagt, så er der særlige grupper af mennesker, som formentlig vil nyde bedre af en regnjakke end and andre. I dette afsnit vil vi give dig tips til, hvornår det er smart at hive regnjakken frem fra gemmeren.

På campingferien

Der er næsten ikke noget mere smukt end at være i et med naturen – lige indtil det begynder at regne. Det er derfor en god idé at pakke dig din regnjakke med i tasken, når du tager på campingferien. Dette gælder især, hvis du skal sove i telt, men vogn-campister kan også få brug for en regnjakke, f.eks. hvis der er langt fra campingvogn til campingpladsens køkken, bad og toilet.

På kajakturen

Mange tænker ikke over, at det kan være en rigtig god idé at tage din regnjakke med på kajakturen. Der er mange, der ikke tænker over det, da man i forvejen bliver en smule våd, når man er ude og ro kajak. Hvis det begynder at styrte ned, så kan du være nødt til at søge ly for regnen et sted. Det kan regnfrakken klare, det er bare på med den, og så kan du ro derudaf igen.

På fisketuren

Det kan være en fordel at tage ud at fiske en regnvejrsdag, hvor fiskene er ekstra aktive. Det er til gengæld ikke sjovt, hvis ikke du er beskyttet mod regnen. På med regnfrakken og afsted med fiskestangen!

På vandreturen

Hvis du er vild med at vandre, så kan du med fordel tage regnjakken med dig. Den er let at pakke, og du vil ikke komme til at fortryde at tage den med. Selvom du har tjekket vejrudsigten, så er vejret uforudsigeligt, og du ved aldrig, om det kommer til at regne. Det er langt federe at kunne fortsætte vandreturen med din regnjakke på, end at du skal søge ly, fordi du har glemt din regnfrakke.

På cykelturen

Hvis du er en af de seje mennesker, der slæber dig selv af sted på cyklen hver morgen, så vil du formentlig synes, at en regnjakke er livsnødvendig. På den måde bliver du beskyttet mod regnen, selvom det styrter ned. Det er langt federe at nå tør og ren frem til kontoret end at møde op gennemblødt og med klistret hår.

På gåturen

Er du vild med at gå ture og gør du det ofte? Så kan du med fordel tage din regnjakke med. Vejret er dybt uforudsigeligt, og det bliver lidt sjovere at gå tur, når du er beskyttet mod regnen. Det er muligt at købe regnslag, som du kan have i lommen, hvis du ikke orker at slæbe rundt på en stor og tung regnfrakke.

Ved udendørs arbejdet

Foregår dit arbejde ofte udendørs, så er det en god idé at investere i en regnjakke. Udendørs arbejde kan bestå af alt fra pædagogens leg med børnene i skoven til en stilladsarbejders hårde fysiske arbejde. En regnjakke i høj kvalitet vil holde dig beskyttet for vind og vejr, så du kan være mere produktiv med dit arbejde.

Hvordan passer jeg på min nye regnjakke?

Når du har valgt at investere i en ny regnjakke, så skal den gerne kunne holde i mange år fremover. Heldigvis findes der et par tips og tricks, som du kan benytte dig af for at bevare regnjakkens gode kvalitet. Vi har samlet de bedste tips lige her:

Følg fabrikantens pleje-instrukser

Ofte har regnjakken et mærke, hvor fabrikanten giver dig tips og tricks til, hvordan du plejer og passer på din regnjakke. Det kan eksempelvis være omkring, hvilken temperatur jakken skal vaskes på, om den må tørretumbles og lignende. Du bør altid følge disse anvisninger, hvis du vil sørge for, at din regnjakke har en lang levetid.

Sørg for at regnjakken er tør, inden du lægger den til opbevaring

Det er vigtigt, at du har tørret regnjakken grundigt af, inden du hænger den på plads. På den måde slipper du for, at der går forrådnelse i jakken, fordi den ikke har været ordentligt tør inden opbevaring.

Pas på, der ikke kommer rifter og huller i jakken

Det giver sig selv, at regnjakken ikke har godt af at få rifter og huller i jakken. En hullet og slidt regnjakke vil ikke kunne holde dig tør!

Sørg for at lappe huller og rifter

Hvis uheldet alligevel er ude, og du ender med at få en masse huller og rifter i din jakke, så kan du med fordel vælge at lappe rifterne og hullerne. På den måde så reducerer du chancen for at skaderne og hullerne vokser sig større, så regnjakken til sidst bliver ubrugelig. Desuden vil du bedre kunne holde dig tør, når alle huller og rifter er lappet.

Vask (og tør) regnjakken efter brug

En våd regnjakke er et dejligt sted for bakterier at formere sig. Det er derfor en god idé at vaske regnjakken efter brug og derefter tørre den. De fleste regnjakker kan godt tåle at blive vasket på 40 grader eller derover, men tjek altid fabrikantens anvisning, inden du giver dig i kast med at rengøre regnjakken.

Hold særligt øje med dette

Vandtætte jakker er vigtige året rundt, uanset om du vandrer, klatrer eller bare pendler – i sær i et land som Danmark. Moderne regnjakker med alle de nyeste funktioner er altid et sikkert (men også dyrt) valg, men kan ofte føre til forvirring, når man prøver at vælge den rigtige regnjakke til en. Nedenfor gennemgås de mest almindelige funktioner, som du sandsynligvis vil støde på – så du kan vælge den bedste regnjakke til dig uden stress!

En behagelig pasform

Hvordan en jakke skal sidde på en, er helt subjektivt: du skal simpelthen vælge den regnjakke, du har det bedst i. Nogle kan lide en jakke, der er lang nok til at dække linningen, mens andre foretrækker den kort og skræddersyet. Hvis du køber en regnjakke til en bestemt aktivitet, er der dog et par ting, du skal overveje før du køber. Med eksempelvis klatring, er det vigtigt at lommerne er høje nok til at være fri for din sele, eller spærre jakken, så du ikke kan se dine fødder? Eller hvis du vil have en regnjakke til løb, er det skræddersyet nok til at sidde tæt på kroppen og reducere træk og ikke hoppe for meget op og ned?

Mere generelle overvejelser inkluderer: dækker ærmerne dine håndled, når du bevæger dine arme rundt? Er materialet for stramt over skuldrene og underarmene? Husk, at du måske bærer jakken i forskellige temperaturer, så tænk nøje over antallet af lag nedenunder regnjakken og vælg pasformen i overensstemmelse hermed.

Lynlåse

For at holde vand ude bruger nogle jakker, hvad der kaldes en hydro-forsegling lynlås: en gummi mekanisme, der binder sammen, når lynlåsen er lukket. Andre bruger et stykke materiale, der foldes over lynlåsen, og dermed gør regnjakken vandtæt. Begge metoder er effektive; en hydro-forsegling lynlås er lettere og mindre voluminøs, mens en “storm baffle” har en tendens til at være mere holdbar i længden.

Nogle jakker har også pit-lynlåse, som følger underarmene og kan åbnes, hvis du bliver for varm. Alle jakker skal være åndbare, men denne funktion er særlig vigtigt for god komfort, hvis du ved, at du er tilbøjelig til at have det varmt.